sebu, najlepiej to sobie kup kabelek nawet głupiego viakena kkl usb za 25 zł do prostych diagnoz wystarczy.
1.4 TSI Co to za część urządzenie? pytam bo "stuka"
Zwiń
X
-
1.4 TSI Co to za część urządzenie? pytam bo "stuka"
Mam pytanie do zorientowanych a sądze, że są tacy.
Co to za część, urządzenie, za co odpowiada ?
Patrząc na przód, jest to urządzenie po lewej stronie. Stukania nie słychać tak bardzo na zewnątrz przy włączonym silniku podczas otwartej maski bo trochę zagłusza ale w środku w okolicach schowka, i wogóle w środku, dośc mocno słychać, po paru minutach od odpalenia samochodu. Samochód ma przejechane 32 tys km.
Proszę spojrzeć na załączone fotografie.Pozdrawiam
Piotr
-
-
tak, właśnie też tak mam - na postoju na wolnych obrotach, umowilem się już w serwisie, na jutro, Pan posłuchał dziś ale jak zawsze nie wiadomo co to jest, a wstepna diagnoza taka, że to może jakiś plastik, ale to bzdura moim zdaniem, zobaczymy jutro.Zamieszczone przez kobar76mam stukanie (terkotanie) tak jakby spod schowka, na niskich obrotach (jak na światłach stanę) po dotknięciu gazu ustępuje i też sie zastanawiam co to moze być , i tylko na rozgrzanym,Pozdrawiam
Piotr
Komentarz
-
-
nie wiem, byc moze, ale nie stukało do tej pory i zaczeło samo i tak napewno nie może byćZamieszczone przez dontakA może jest to "urządzenie" od recyrkulacji spalin, czy jakoś tak to się nazywa. Słyszalne przede wszystkim na wolnych obrotach gdy silnik osiągnie odpowiednią temp.Pozdrawiam
Piotr
Komentarz
-
-
bez wątpiena to jest pompa ABSZamieszczone przez dontakmoże jest to "urządzenie"
w moim aucie ten podzespół żył własnym życiem do momentu wymiany uszkodzonego czujnika ABS - co ciekawe raz działał a za chwilę już był zonk, na początku obstawiałem łożysko ale jednak padł czujnik
jeszcze jedna ciekawostka - kontrolka ABS zapalała się tylko na chwilę i to dość rzadko (raz na 150km)
u Ciebie zapala się "lampka"??5,5l/100
Komentarz
-
-
nie zapala się lampka, przy przeglądzie 30 tys. km nic nie wychwycili na komputerze, mam nadzieje ze podpinaliZamieszczone przez bobasekbez wątpiena to jest pompa ABSZamieszczone przez dontakmoże jest to "urządzenie"
w moim aucie ten podzespół żył własnym życiem do momentu wymiany uszkodzonego czujnika ABS - co ciekawe raz działał a za chwilę już był zonk, na początku obstawiałem łożysko ale jednak padł czujnik
jeszcze jedna ciekawostka - kontrolka ABS zapalała się tylko na chwilę i to dość rzadko (raz na 150km)
u Ciebie zapala się "lampka"??
[ Dodano: Sro 02 Mar, 11 08:58 ]
Byłem dzis w serwisie z moim stukaniem po prawej stronie słyszalnym od srodka.
Okazało się, po drugiej wizycie w serwisie, że to przewody paliwowe w podłużnicy. 30 minut pracy i auto cichutkie jak należy, mam nadzieję, że juz nie będzie tego terkotania z przodu pod schowkiem. Jeśli ktos ma ten przypadek mam nadzieję, że diagnoza pomoże.Pozdrawiam
Piotr
Komentarz
-
-
W swojej O2FL 1.4TSI rok 2010 również mam ten wkurwiający rezonans na wolnych (schowek prawy przód).Byłem dzis w serwisie z moim stukaniem po prawej stronie słyszalnym od srodka.
Okazało się, po drugiej wizycie w serwisie, że to przewody paliwowe w podłużnicy. 30 minut pracy i auto cichutkie jak należy, mam nadzieję, że juz nie będzie tego terkotania z przodu pod schowkiem. Jeśli ktos ma ten przypadek mam nadzieję, że diagnoza pomoże.
Dziś byłem w ASO i na szczęście był serwisant, który jest bardzo komunikatywny i powiedział mi, że SKODA POLSKA przygotowuje case do wymiany przewodów paliwowych, które wpadają w rezonans na wolnych (rezonans uzależniony jest od ciśnienia paliwa).
Dotychczasowe naprawy przez niektóre ASO to rzeźbienie w gównie, bo są to metody prób i błędów.
Doradził mi, żebym chwilę poczekał, będzie case jak to ogarnąć, to wtedy wszystko ładnie opanują.
btw
Taka sama akcja jest/będzie w Golfie 6 1.4 TSI (tam wymieniają filtr paliwa).kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
no ja tam właśnie jak widać założyłem taką "gąbeczke" bo też mi się zdwało, że to się tłucze, i jeśłi nawet to się tłukło to problem leżał po stronie przewodów paliwowych gdzieś wewnątrz, jak juz kiedys pisałem.Zamieszczone przez LUKIidas mój kolega Golf 6 1.4TSI rok 2009 w zeszłym tygodniu był w ASO i wymiana filtra paliwa
również rezonans przewodów paliwowych
btw
element, przez który jest rezonans
Obrazek
żółta strzałkaPozdrawiam
Piotr
Komentarz
-
-
kiedyś była seria TSI : 135KM/217Nm a potem było 156KM/267Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=57585&start=0
teraz 240KM 4x4 Boxer turbo mruczek.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...350597#1350597
Komentarz
-
-
Re: 1.4 TSI Co to za część urządzenie? pytam bo "stuka&
Witam jestem tu nowy tak ze niewiem gdzie mozna wtracic sie do tego tematu,ale moge pomoz poniewaz sam mialem ten problem klekotanie z przodu z prawej strony,juz myslalem ze to rozrzad ale to tylko przewody paliwowe gdzies stukaja w tunelu prowadzoncym przewody od zbiornika. najlepiej to sprawdzic tak poprosic o pomoc 2 osobe zamknac w kabinie a samemu delikatnie ruszac przewodami paliwowymi do czasy az terkotanie ucichnie ja poprostu wcisnalem go 05 cm do srodka i usztywnilem papierem i problem z glowy jak wroce do pl. to podjade do aso by zlikwidowali to.Zamieszczone przez Piotr AMPMam pytanie do zorientowanych a sądze, że są tacy.
Co to za część, urządzenie, za co odpowiada ?
Patrząc na przód, jest to urządzenie po lewej stronie. Stukania nie słychać tak bardzo na zewnątrz przy włączonym silniku podczas otwartej maski bo trochę zagłusza ale w środku w okolicach schowka, i wogóle w środku, dośc mocno słychać, po paru minutach od odpalenia samochodu. Samochód ma przejechane 32 tys km.
Proszę spojrzeć na załączone fotografie.lukasz tsi
Komentarz
-

Komentarz